03 i 04/10/15: HOMENATGE A WALTER BENJAMIN

Més detalls de la programació:

Homenatge WB Programa_CAT.pdf
Documento Adobe Acrobat 1.5 MB

Actes commemoratius

Els dies 3 i 4 d'octubre van tenir lloc a Portbou els Actes Commemoratius en memòria de Walter Benjamin, amb motiu del  75è aniversari de la seva mort a Portbou.

L’esdeveniment és una iniciativa organitzada per l’Associació Passatges de Cultura Contemporània i l’Ajuntament de Portbou i co-organitzat per Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT). Compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava de Girona i amb la col·laboració de Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou i Cinemaimaginaire d’Argelès-sur-Mer.

Programació 3 i 4 d'octubre 2015

Els actes, el dissabte 3 d'octubre a les 18'30h, es van iniciar amb una conversa entre Dani Karavan, autor del Memorial Passatges i el cineasta Wim Wenders en relació al pensament de Walter Benjamin i  les seves respectives obres, il·lustrada amb films.

 

El diumenge, 4 d'octubre, a les 11h. a La Congesta i a les 12 del migdia al cementiri de Portbou es va fer l’homenatge a Walter Benjamin que va comptar amb la presència de Dani Karavan, Wim Wenders, Chantal Benjamin, néta de Walter Benjamin i de representants de diverses institucions del país. 


25 i 26/09/15: JORNADES COMMEMORATIVES WALTER BENJAMIN Banyuls-Portbou

Els dies 25 i 26 de setembre de 2015, l’Association Walter Benjamin de Banyuls va organitzar unes Jornades Commemoratives sobre Walter Benjamin, filòsof alemany d’origen jueu. El divendres 25 a les 20h30 es van realitzar unes lectures de la correspondència del pensador entre els anys 1933 i 1940 amb acompanyament musical al Mas Reig de Banyuls-sur-Mer. A les 9h del dissabte 26 a Banyuls es va fer un recorregut comentat del camí que va fer Walter Benjamin. L’itinerari va continuar a Portbou a les 11h30, on des de la nostra associació vam guiar els visitants per conèixer el Memorial “Passatges” de Dani Karavan i els punts clau del pas de Walter Benjamin per la població.

En el següent enllaç trobareu més detalls del programa. 

II EDICIÓ: EXILI I MEMORIA, ANTONIO MACHADO

 

 

El diumenge 16 d'agost de 2015 a les 18h30 va tenir lloc al Memorial Passatges de Dani Karavan a l'esplanada del cementiri de Portbou la II edició: Exili i Memòria: Antonio Machado, recital poètic i musical, dirigit per Cari Oriol Serres, organitzat per l'Ajuntament de Portbou i amb la col·laboració de la nostra associació. 

I JORNADES DE PATRIMONI I ENOTURISME. Setmana Santa : 2, 3, 4 i 5 d'abril de 2015

Des de l'Associació Passatges de Cultura Contemporània de Portbou, hem creat la iniciativa Dynamics, per promoure la cultura, el patrimoni, el paisatge, la identitat i el territori de la zona del mar d'Amunt i Les Alberes.

 

Té com a missió promoure accions dinàmiques, esdeveniments i propostes que puguin aportar a aquest territori un turisme més madur i compromès amb la cultura en sentit ampli.

 

Les activitats de Dynamics es desenvolupen en tres vies de treball: l' acció cultural, la identitat i territori i el Dynamics-Lab. 


Activitat 1: Enoturisme cultural. Dijous Sant. 2 d'abril de 2015. Memorial Passatges (Portbou) i Celler Hugas de Batlle (Colera). ProgramaFormulari d'inscripció. 

 

Activitat 2: Lab al Celler de Enoturisme i Filosofia. Divendres Sant. 3 d'abril de 2015. Cantallops. Masia Serra. 

Programa. Formulari d'inscripció.

 

Activitat 3: Lab al Celler de Enoturisme i Filosofia. Dissabte 4 d'abril de 2015. Selva de Mar. Celler Mas Estela. 

Programa. Formulari d'inscripció.

 

Activitat 4: Senderisme Enoturisme cultural amb guia. Diumenge 5 d'abril de 2015. Colera. 

Programa. Formulari d'inscripció.


Programa Dijous 2 d'abril_Jornada Patrim
Documento Adobe Acrobat 5.2 MB
Programa Divendres 3 d'abril i dissabte
Documento Adobe Acrobat 2.6 MB
Programa Diumenge 5 d'abril_Caminada_Com
Documento Adobe Acrobat 1'023.4 KB