II CONCURS INTERNACIONAL DE CURTMETRATGES PER A JOVES WALTER BENJAMIN

Portbou, 13-15 juny 2014

Direcció: Pilar Parcerisas

 

En el marc del projecte de la II Mostra de cinema de frontera “Passatges”, es convoca el  II Concurs de curtmetratges per a joves Walter Benjamin, sobre un dels temes més rellevants de l’obra d’aquest filòsof alemany que se suïcidà a Portbou el 26 de setembre de 1940 quan fugia de la Gestapo, camí dels Estats Units.

 

L’obra dels Passatges de Benjamin és la que millor relliga la relació del filòsof amb la modernitat, però també defineix la idea de pas, de transició,  i Portbou serà el seu darrer passatge, la seva última frontera. 

 

Aquest certamen té com a objectius fomentar la creativitat en el marc d’aquest festival entre joves menors de 35 anys, afavorir la iniciativa d’estudiants de cinema i creadors audiovisuals a partir de temàtiques contemporànies relacionades amb Walter Benjamin, la seva obra i amb una idea àmplia de frontera, així com promoure, d’acord amb la seva contribució filosòfica, la reflexió ètica i els valors humans a través de la creació audiovisual.

 

 

Els resultats del Concurs i la presentació del projecte de la Mostra de cinema "Passatges" tindran lloc els dies 13-15 juny de 2014. El termini de presentació de curtmetratges és el 25 de maig de 2014.

Organitza:

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de: