WINNERS 2014

Primer, segon, tercer i accèssit

©Bartosz Kruhlik
©Bartosz Kruhlik
©Fernanda Pessoa
©Fernanda Pessoa
©Rodrigo Zara
©Rodrigo Zara
©Jean Marc E. Roy
©Jean Marc E. Roy

THE TRIP, de Bartosz Kruhlik, 2011, 12’, Polònia. V.O. en polonès, subtítols en castellà.

Sinopsi

Asia, un nena de 13 anys surt d'excursió en moto amb el seu avi, que li ensenya a conduir la scooter  i a apreciar la bellesa de la naturalesa.  La llum de la tarda cau i arriba al final del dia.

CV

Bartosz Kruhlik estudià cinematografia a l'Escola de cine de Lodz. Els seus projectes d'estudiant han estat exhibits en diversos festivals de joves talents i el 2013 va ser reconegut pel Ministeri de Cultura polonès pel seu talent com a artista. 

©Bartosz Kruhlik
©Bartosz Kruhlik

FEMMES DE MÉNAGE, de Fernanda Pessoa, 9’, Brasil, V.O. en francès, portuguès i castellà. Subtítols en anglès.

Sinopsi

Filmat a França, Espanya i Portugal per una directora brasilera, aquest curt presenta la història de tres dones de diversos països, que han abandonat la seva llar per treballar com a dones de fer neteja a geografies foranes.  

CV

Fernanda Pessoa és professora de Cine i Audiovisual per la Sorbonne Nouvelle, de París. Treballa en el sector cinematogràfic des de fa més de sis anys. Ha realitzat diversos curtmetratges exhibits en festivals d'Europa i Amèrica. 

©Fernanda Pessoa
©Fernanda Pessoa

FIRME UD. AQUÍ, de Rodrigo Zara, 2014, 10'3", España. V.O. en castellà.

Sinopsi

Espanya. Davant el progressiu envelliment de la població i l'apressant situació econòmica, l'Administració llança una campanya d' eutanàsia assistida destinada als anomenats éssers improductius. Ansiosos por rebre la quantitat econòmica fixada en concepte de substitució de l'ancià, la família Arévalo mirarà desfer-se de l'avi sense saber que aquest té els seus propis plans. 

CV

Nascut a Talavera, arquitecte de formació, cineasta de vocació, no és molt jove, però sí sobradament (pre)parat. Tan sols la primera afirmació i l'última són demostrables.

©Rodrigo Zara
©Rodrigo Zara

NEVERMIND, de Jean Marc E. Roy, 2013, 5’, Canadà, V.O. en francès, subtítols en anglès.

Sinopsi

Una dona rememora les seves experiències de joventut en un desolat motel de carretera. Kurt Kobain apareix enmig del relat que es va fent amb la veu sobre les imatges.

CV

Jean Marc E. Roy prepara actualment el seu primer llargmetratge documental. És cofundador del col·lectiu 3REG y guanyador de diversos premis internacionals, el seu treball ha estat exhibit en diversos festivals arreu del món, en la televisió canadenca i a la xarxa internet.  

©Jean Marc E. Roy
©Jean Marc E. Roy