ESCOLA D'ESTIU WALTER BENJAMIN

Portbou, setembre

Des de 2016 organitzem a finals de setembre l'Escola d'Estiu Walter Benjamin. Les jornades són un punt de trobada per reflexionar entorn la figura, l'obra i el pensament del filòsof en  el lloc on la seva vida es va interrompre abruptament després de creuar a peu els Pirineus a la frontera entre França i Catalunya.

Descripció de l'activitat

L’Escola d’Estiu Walter Benjamin vol ser una activitat clau de suport a l’impuls de la Casa Walter Benjamin a Portbou.  Les jornades de reflexió són un punt d'encontre de filòsofs, artistes, historiadors, humanistes, crítics d'art, escriptors, psicòlegs, psicoanalistes o sociòlegs, entre d'altres, per promoure el pensament interdisciplinar entorn dels conceptes de l'obra de Walter Benjamin, els quals ens poden ajudar a comprendre i afrontar els reptes de la nostra societat europea actual. 

 

Promoció de la cultura i les arts

El programa del seminari es complementa amb activitats culturals de caràcter transversal per a tots els públics (exposicions, obres de teatre, lectura de poesia, etc).  Alhora, s'organitzen els actes commemoratius anuals que apleguen la població al cementiri per retre homenatge a la figura de Walter Benjamin. 


Veure programes de les diferents edicions:

La frontera salvatge. 80 anys de La Retirada. Fotografia, performance i arts visuals

Escola dEstiu WB 2019 - CAT.pdf
Documento Adobe Acrobat 374.3 KB

Detalls del programa en vídeo a l'apartat Arxiu Digital Passatges

Walter Benjamin i el pensament marxista. 200 anys de Karl Marx

Escola dEstiu WB 2018 CAT.pdf
Documento Adobe Acrobat 1.1 MB

Detalls del programa en vídeo a l'apartat Arxiu Digital Passatges

Memoria, infància i exili en Walter Benjamin. Actes commemoratius del 125è aniversari del seu naixement

Escola dEstiu WB 2017 CAT.pdf
Documento Adobe Acrobat 998.7 KB

El concepte d'història, el llibre dels "Passatges", art i drets humans. Actes commemoratius del 76è aniversari de la seva mort

Escola dEstiu WB 2016 CAT.pdf
Documento Adobe Acrobat 1.7 MB

Organitza: