22-25/09/16: Ia EDICIÓ ESCOLA D'ESTIU A WALTER BENJAMIN

EL CONCEPTE D'HISTÒRIA, EL LLIBRE DELS PASSATGES, ART I DRETS HUMANS.  ACTES COMMEMORATIUS DEL 76è ANIVERSARI DE LA SEVA MORT

Del 22 al 25 de setembre de 2016 va tenir lloc l'Escola d'Estiu Walter Benjamin en el marc del 76è aniversari de la mort del filòsof.

 

Aquesta primera edició del seminari va ser dirigida per Sigrid Weigel (Zentrum für Literatur und Kulturforschung, Berlin), amb la col·laboració de Chantal Benjamin, néta del filòsof, treballadora social i formació en drets humans (Alice Salomon Hochschule Berlin) i Pilar Parcerisas (Assoc. Passatges). 

 

Hi van participar Gerard Vilar (UAB), Enric Puig Punyet (col·laborador de la revista La maleta de Portbou), Natàlia Cantó (UOC), Swen Seebach (UAB), estudiants i professors de l'École des Beaux Arts (Bordeaux), la Weissensee Kunsthochschule (Berlin), l'Escola Llotja d'Arts i Disseny (Barcelona) i altres artistes residents de la Casa de Velázquez de Madrid, tots ells participants de l'exposició Les maletes de Walter Benjamin. Dispositius migratoris que es va poder visitar a l'Estació Internacional de Portbou del 24 de setembre al 23 d'octubre de 2016.  L'exposició va presentar la creació de maletes imaginàries per part d'estudiants i professors de belles arts a partir de la lectura de l'obra de Walter Benjamin. 

 

El diumenge 25 es van concloure els actes amb la presentació del projecte de declaració de Bé Cultural d'Interès Nacional del Memorial Passatges de Dani Karavan i ofrena floral i discursos oficials al cementiri de la població. 

 

La mostra també es va poder veure a la Casa de Velázquez de Madrid (del 5 abril al 25 de maig de 2017) i a l'Arts Santa Mònica (a Barcelona, del 20 de juliol al 24 de setembre de 2017)

Detalls del programa:
Escola dEstiu WB 2016 CAT.pdf
Documento Adobe Acrobat 1.7 MB
Fulletó de l'exposició:
Les maletes de WB- CAT.pdf
Documento Adobe Acrobat 435.2 KB

Organitza: