21-24/09/17: IIa EDICIÓ ESCOLA D'ESTIU A WALTER BENJAMIN

MEMÒRIA, INFÀNCIA I EXILI EN WALTER BENJAMIN. ACTES COMMEMORATIUS DEL 125è ANIVERSARI DEL SEU NAIXEMENT

Del 21 al 24 de setembre de 2017 va tenir lloc la segona edició de l'Escola d'Estiu a Walter Benjamin en el marc del 125è aniversari del naixement del filòsof.

 

La segona edició del seminari va ser dirigida per Sigrid Weigel (Zentrum für Literatur und Kulturforschung, Berlin), amb la col·laboració de Chantal Benjamin, néta del filòsof, treballadora social i formació en drets humans (Alice Salomon Hochschule Berlin), Natàlia Cantó (UOC) i Pilar Parcerisas (Assoc. Passatges). 

 

Es van treballar els conceptes de memòria, infància i exili a partir del text Infància a Berlin cap a 1900 de Walter Benjamin. Es va comptar amb la participació de: Miguel Ángel Hernández Navarro (Universidad de Murica), Carlos Wiggen, filòsof, Carme Alda Elorza, psicoanalista, David Ymbernon, artista visual, Swen Seebach (UAB) i Amalia Rodríguez Monroy, escriptora. Estudiants i professors del Oberstufen Kolleg an der Universität Bielefeld (Alemanya) i l'Escola ESDAP de Vic van presentar els seus treballs entorn aquesta obra en una exposició a la Sala de Duanes de l'Estació Internacional de Portbou del 23 de setembre al 15 d'octubre de 2017. 

 

El diumenge 24 es van concloure els actes amb la presentació del llibre de poemes L'Estació de Portbou de Jordi Carrió i fotografies de Manel Esclusa, amb la presència dels editors Cuixart Goday i Quim Curbet. Lectura per Jordi Carulla-Ruiz i cloenda per Carles Duarte, poeta. 

Detalls del programa:
Escola dEstiu WB 2017 CAT.pdf
Documento Adobe Acrobat 998.7 KB
Fulletó de l'exposició:
Memoria-Infancia-Exili WB fulleto 2017.p
Documento Adobe Acrobat 1'021.8 KB

Organitza: