28-30/09/18: IIIa EDICIÓ ESCOLA D'ESTIU A WALTER BENJAMIN

WALTER BENJAMIN I EL PENSAMENT MARXISTA. 200 ANYS DE KARL MARX

 

Del 28 al 30 de setembre de 2018 tindrà lloc la tercera edició de l'Escola d'Estiu a Walter Benjamin. Enguany es compleixen els 200 anys del naixement de Karl Marx (1818-1883) i reflexionarem sobre el pensament de base marxista en la filosofia de la història de Walter Benjamin. L'esdeveniment està organitzat per l'Associació Passatges de Cultura Contemporània i l'Ajuntament de Portbou.

 

Aquesta edició de l'Escola d'Estiu està dirigida per Maria Maïlat, antropòloga, escriptora, professora associada al centre ARTEFA i ex-professora associada a la Universitat de París V i VIII, i Pilar Parcerisas (Presidenta Assoc. Passatges). 

 

Hi participen Vicente Ordóñez (UJI, de Castelló), Yael Karavan (performer i directora de la companyia de dansa Karavan Ensemble), Salvador Cuenca (UV, de València), Marcelo Expósito, artista, escriptor i docent, Alain Badia, psicoanalista i crític literari universitari, Benoît Bohy-Bunel (Universitat de Montpeller), Jean Calens (ex-professor de l'Escola de Belles Arts de Bordeus), Roser Amills, autora del llibre Asja Lacis. Amor de direcció única.

 

El dissabte 29 de setembre s'inaugurarà l'exposició de Ricardo Calero titulada Somnis al límit a la sala de duanes de l'Estació Internacional de Portbou. 

  

El diumenge 30 es conclourà l'Escola d'Estiu amb la lectura i diàleg teatral Bertold Brecht / Walter Benjamin, elaborat per Maria Maïlat, amb la participació dels poetes Vicenç Altaió i Carles Duarte (a La Congesta). Posteriorment, a l'esplanada del cementiri, Yael Karavan realitzarà una dansa "Passagen" dedicada al Memorial Passatges, obra del seu pare Dani Karavan. Finalment, Anne Roche, autora del llibre Walter Benjamin. Exercices sur le tracé des ombres i guanyadora del Premi Europeu Walter Benjamin 2018, farà un discurs commemoratiu al cementiri de Portbou.  

 

En  el marc de l'Escola d'Estiu a Walter Benjamin us proposem participar en el taller de dansa i cos que oferirà Yael Karavan del 24 al 27 de setembre de 18 a 20h a la Congesta.  

 

 

Sessions Escola d'Estiu gratuïtes, a excepció del taller de dansa i cos. Preu participació a les 4 sessions del taller: 20 euros/persona.

A pagar en metàl·lic el primer dia. Requisits: taller de dansa i cos a partir de 12 anys. Roba còmode, esportiva.

 

Per inscripcions a l'Escola d'Estiu i al Taller de dansa i cos contacteu: info@passatgescultura.org / +34. 660827023  

Detalls del programa:
Escola dEstiu WB 2018 CAT.pdf
Documento Adobe Acrobat 1.1 MB
Programa Workshop dansa i cos:
Workshop Yael - 4 idiomes A3-1.pdf
Documento Adobe Acrobat 151.8 KB
Presentació llibre Asja. Amor de direción única:
RoserAmills cat.pdf
Documento Adobe Acrobat 1.1 MB

Organitza: