PROGRAMA EDUCATIU 2014

TALLER DE CINEMA (DE FRONTERA) A L'ESCOLA DE PORTBOU 2014

Direcció: Núria Aidelman i Laia Colell

 

Paral·lelament a la convocatòria del Concurs de curtmetratges, entre els mesos d'abril i juny de 2014 a l'Escola Sant Jaume de Portbou es duran a terme diversos tallers de cinema. Els alumnes de l'escola, de primer a sisè, acompanyats per professionals del cinema i pels seus mestres, realitzaran diverses peces cinematogràfiques explorant el poble com a territori de passatge i de frontera. Seran assaigs sobre el territori i la memòria, sobre la paraula i el so, sobre el mar, la muntanya i el vent. Els alumnes d'educació infantil realitzaran una exploració fotogràfica d'alguns espais del poble. 

 

Els tallers es duran a terme en el marc del programa Cinema en curs, iniciat el 2005 i desenvolupat a poblacions de tot el territori català. A la província de Girona, a centres educatius de Bordils i Amer, entre d'altres. Els films realitzats a l'escola de Portbou s'han projectat al Festival de Cinema de Girona i a d'altres mostres i festivals arreu del món. Cinema en curs  és un programa de l'associació A Bao A Qu. 

 

Durant el festival, els dies 13-14 de juny, es projectaran les peces realitzades a l'escola. També es projectaran o exposaran les fotografies realitzades pels alumnes d'educació infantil.

 

 

Organitza:

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de:

     Escola St. Jaume de Portbou