05/10/14: 20è ANIVERSARI DEL MEMORIAL PASSATGES A WALTER BENJAMIN

El 5 d'octubre van tenir lloc a Portbou els actes commemoratius del 20è aniversari del Memorial "Passatges" de Dani Karavan dedicat a Walter Benjamin. Es va inaugurar el 15 de maig de 1994 promogut per l'associació AsKI de Bonn amb un ferm suport de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i dels landers alemanys. 

 

Paral·lelament als actes commemoratius, es va programar un Simposi Internacional d'Art Públic, amb la participació de Dani Karavan i altres experts en arquitectura i art públic. 

 

Més detalls de la programació

 

 


13 i 14/06/14: II MOSTRA CINEMA FRONTERA, Portbou.

 

Els 13 i 14 de juny, va tenir lloc a la Sala Congesta de Portbou la segona edició de la Mostra de Cinema de Frontera i el II Concurs internacional de curtmetratges per a joves Walter Benjamin.

Es van presentar dos llargs de creació recent, SOBRE LA MARXA ("El inventor de la selva"), de Jordi Morató, que parla de la frontera entre la civilització i la barbàrie i THE SEGOVIA BIG BAND, de Joan Rossell i Gemma Serrahima, un documental sobre la fuga de reclusos de la presó de Segovia de 1976 explicada pels seus protagonistes i una reflexió sobre el final de la dictadura i la transició democràtica.

Vam visionar els 10 curts seleccionats del Concurs Walter Benjamin i del  film TRAMUNTANA, ANADA I TORNADA  sorgit del taller de Cinema en curs a l’Escola Sant Jaume de Portbou.

 

 Més detalls de la programació

 

 

PROGRAMA_MOSTRA CINEMA FRONTERA_CAT_.pdf
Documento Adobe Acrobat 310.8 KB
DOSSIER FILMS_MOSTRA CINEMA FRONTERA_CAT
Documento Adobe Acrobat 680.0 KB

05/06/14: II Concurs de curtmetratges per a Joves Walter Benjamin. Curts seleccionats.

 

El II Concurs de curtmetratges per a joves Walter Benjamin 2014 ha superat totes les expectatives i ha rebut 142 inscripcions de curts d'arreu del món.

 

Apart d'Espanya i Ceuta, els països d'on s'han rebut els curts han estat: Polònia, Brasil, Canadà, Alemanya, França, Perú, Egipte, Israel, Itàlia, República Txeca, Argentina, Albània, Portugal, Rússia, Luxemburg, Bèlgica, USA, Austràlia, Grècia, Japó, Regne Unit, Índia, Suïssa, Corea del Sud, Noruega i Bulgària.

 

El jurat va seleccionar 10 curtmetratges que es van projectar el dissabte 14 de juny,a les 18h. a la Sala Congesta, de Portbou, en el marc de la Mostra de Cinema de Fronterad'acord amb el programa publicat en aquest web.

 

 Més informació del curts seleccionats

 

JUNY 2014: Presentació del film "Tramuntana anada i tornada", dels alumnes de l'escola de St. Jaume de Portbou.

 

"A Portbou, la tramuntana s'emporta el bou", "La tramuntana dura un dia o una setmana","La tramuntana la mar ablana" són refranys catalans que fan referència a aquest vent sec que baixa a gran velocitat pel Pirineu fins tocar a mar.

Aquest tema ha estat el motiu del film TRAMUNTANA, ANADA I TORNADA que han realitzat els alumnes de 5è i 6è de Primària de l' Escola Sant Jaume de Portbou, dins el marc educatiu de la Mostra de Cinema de Frontera 2014, un programa  de Cinema en curs, de l'associació A Bao A Qu,  conduït aquí pel cineasta Lluís Galter, amb la col·laboració dels professorat. 


07/05/14: Conveni entre l'Associació Passatges de Cultura Contemporània i la Fundació Festival de Cinema de Girona.

Signatura a la Fundació Valvi de Girona d'un conveni de col·laboració entre l'Associació Passatges de Cultura Contemporània i la Fundació Festival de Cinema de Girona pel qual l'associació programarà, dins el Girona Film Festival, la secció: WALTER BENJAMIN. MOSTRA CINEMA FRONTERA, amb el resultat del Concurs de curtmetratges per a joves Walter Benjamin que es convoca des de Portbou, un intercanvi que s'estén a la difusió d'ambdós esdeveniments per les dues parts i al fet de compartir opinió sobre els projectes.

Altres entitats que han signat conveni al mateix temps amb la Fundació Festival de Cinema de Girona han estat: Cinemes Albéniz, Fundació Valvi, Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, Cinemaginaire, Art Festival Lloret, Museu del Joguet, Patronat de Turisme Costa Brava, La Penyora cultura, FICGLB, Antena 3.


15/05/14 : Presentació de la Mostra de Cinema de Frontera i del Concurs de Curtmetratges Walter Benjamin a l'Auditori de l'Arts Santa Mònica de Barcelona

 

 

17:00 h.

Presentació del festival Mostra de Cinema de Frontera que tingué lloc a Portbou el 2013, amb la projecció dels curtmetratges que van ser seleccionats i premiats en el I Concurs de Curtmetratges per a joves Walter Benjamin sobre la frontera i dels treballs audiovisuals realitzats en el Taller de Cinema en curs a l'Escola Sant Jaume de Portbou per A Bao A Qu.

 

19:45 h. 

Taula rodona/debat sobre les Estratègies i perspectives del cinema i l'àudiovisual en les joves generacions, amb la participació d'Isaki LacuestaIvó Vinuesa i Jordi Morató, realitzadors; Lluís Valentí, director del festival de Girona; Patrick Viret, director dels Rencontres Cinématographiques de Cerbère; Jordi Balló, director del programa de documentals de la Universitat Pompeu Fabra i Núria Aidelman d'A Bao A Qu.

Modera: Pilar Parcerisas

 

Per veure el programa complet, clica aquí: 

Arts Sta. Mònica 15/05/14 Presentació Mostra de Cinema de Frontera
Presentació Mostra Cinema Frontera_CAT.p
Documento Adobe Acrobat 1.3 MB