Programa II MOSTRA DE CINEMA DE FRONTERA

Divendres, 13 de juny. SALA CONGESTA.

22:00h.

Obertura de la mostra.

Projecció de SOBRE LA MARXA (El inventor de la selva), de Jordi Morató, 77', 2014. (Apte per a tots els públics) 

 

 

SOBRE LA MARXA (El inventor de la selva). Jordi Morató, 77', 2014

Garrell construeix boscos dins del bosc, ponts i cases penjants, una veritable selva on filma les seves pròpies pel·lícules de Tarzan, amb l'ajut d'un jove de 14 anys. És la seva protecció del món exterior, que l’obliga a destruir i reconstruir contínuament les seves creacions.

 

Entre el documental, el found footage i la biografia, aquesta pel·lícula parla de la rebel·lió individual i del paper que hi exerceix el cinema. I el resultat és una proposta inusual, el retrat d’un personatge inoblidable que va fascinar el públic del Festival de Rotterdam.

La pel·lícula sorgeix de la col·laboració entre la Universitat Pompeu Fabra i La Termita Films, la productora d’Isaki Lacuesta i Isa Campo.

 

Jordi Morató va guanyar un dels premis a Portbou el 2013 amb el curt Camí de terra (2012). Aquest és el seu primer llargmetratge. Premi del públic al Festival Cinema d'Autor de Barcelona i premi del jurat al Festival de Trento.

 


Dissabte 14 de juny, SALA CONGESTA.

17:00h.

CINEMA KIDS

 Projecció del curt LAMI, de Christoph Delfaye, Japó, 2'. 

 Presentació i projecció del film TRAMUNTANAANADA I TORNADA, d'alumnes de l'Escola de St Jaume de Portbou.

                      

LAMI, de Christoph Delfaye, Japó, 2'.

LA és una petita nota musical de color blau que viu i canta sola en una partitura. Un dia va sentir uns plors que venien de dalt. Era MI, una altra nota musical amb la que descobreix l'amistat. LA s'adona que cantant amb amics neixen melodies. 

 

 

TRAMUNTANA, ANADA I TORNADA

Realitzat a l'Escola Sant Jaume de Portbou. Un programa de Cinema en Curs, d'A Bao A Qu, dirigit per Núria Aidelman i Laia Colell. Monitor: Lluís Galter. Mestra: Clemen Martínez. Directora de l'escola: Ferrana Roldán. Entrevistats: el "brasiler", Jesús Guzmán, Carlos García, Tubau i Encarnación Muñoz. 


17:30h

Projecció del film MICRO-PORTBOU. Fauna subaquàtica, 30', de Jordi Pablo. 

MICRO-PORTBOU. Bestiari subaquàtic, 30', de Jordi Pablo.

 

 

 

Una experiència viscuda a partir de l'observació d'un aquari marí fet a Portbou. Filmacions del comportament dels animals i vegetals amb l'objectiu d'estudiar la seva morfologia, formes i funcions durant un llarg període de temps. 


18:00h.-20:00h.

II CONCURS INTERNACIONAL DE CURTMETRATGES PER A JOVES WALTER BENJAMIN.

Projecció dels 10 curts seleccionats pel jurat dels 142 curtmetratges rebuts d'arreu del món, la majoria de l'estat espanyol, Ceuta i Catalunya, però també de Polònia, Brasil, Canadà, Alemanya, França, Perú, Egipte, Israel, Itàlia, República Txeca, Argentina, Albània, Portugal, Rússia, Luxemburg, Bèlgica, USA, Austràlia, Grècia, Japó, Regne Unit, Índia, Suïssa, Corea del Sud, Noruega i Bulgària. 

- BICITOWN, de Sendoa Cardoso, 2013, 4’, Espanya. V.O. en castellà.

- FEMMES DE MÉNAGE, de Fernanda Pessoa, 2013, 9’, Brasil, V.O. en francès, portuguès i castellà. Subtítols en anglès.

- FIRME UD. AQUÍ, de Rodrigo Zarza, 2014, 10'3", España. V.O. en castellà.

- FORMEN FILA, de Raúl Mancilla, 2013, 9’. España, V.O. en castellà. Subtítols en anglès.

- NEVERMIND, de Jean Marc E. Roy, 2013, 5’, Canadà, V.O. en francès, subtítols en anglès.

- PADRE, de Santiago Bou Grasso, 11’, 2013, Argentina,V.O. en castellà.

- THE TRIP de Bartosz Kruhlik, 2011, 12’, Polònia. V.O. en polonès, subtítols en castellà.

- SINCERIDAD, de Andrea Casaseca, 2013, 3’, España, V.O en castellà.

- ZA EDGARA, de Ewa Luczkow, 2013, 5’, Polònia. Sense diàlegs.

- HERMANOS, de Gerard Martí Rodríguez, 2013, 8', España. V.O. castellà.

20:00h.-20:30h.

Votació del Premi del Públic als curtmetratges projectats i veredicte del jurat del II Concurs internacional de Curtmetratges per a joves Walter Benjamin.

22:00h.

Cloenda de la  Mostra de Cinema de Frontera, amb la projecció del documental : THE SEGOVIA BIG BAND , de Gemma Serrahima i Joan Rossell, 60', 2013/2014.

THE SEGOVIA BIG BAND, de Gemma Serrahima i Joan Rossell, 60', 2013/2014.

 

 

Documental que reuneix trenta anys després els presos d' ETA que expliquen la fuga de la presó de Segòvia el 1976 en què resultà mort d'un tret Oriol Solé Sugranyes (MIL) a la frontera de Navarra.

 

Un homenatge de Gemma Serrahima al seu oncle Oriol i una reflexió sobre el final de la dictadura i la transició democràtica.

 

"Intentant aprofundir en les circumstàncies de la seva mort, vaig conèixer als seus companys i companyes de fuga. Les converses amb ells ens permeten descobrir la realitat d'una part d' Euskadi de final de la dictadura. Quins van ser els motius pels quals alguns joves decidiren entrar a ETA? La reflexió sobre la lluita que dugueren a terme fa més de tres dècades ens ajuda a fer una anàlisi sobre el passat, el present (un cop acabada l'activitat armada d' ETA) i del futur d' Euskadi" (Gemma Serrahima).